Med fokus på råvarukvalitet

Bra råvarukvalitet är helt avgörande i det italienska köket, och givetvis något som vi på Olivia lägger stor vikt vid. Vi importerar alla våra råvaror genom vårt eget importföretag, och reser ofta till Italien för att hitta de bästa leverantörerna av ost, salami, skinka, olivolja, pizzamjöl, konserver, oliver och andra varor vi använder i Olivia-rätterna som har blivit favoriter för många. Utöver välkända italienska råvaror som prosciutto di parma och parmigiano reggiano tar vi in över 50 italienska produkter från olika leverantörer som vår Henriette, chef för Olivia Import, har byggt upp ett bra förhållande till över lång tid.

Vår passion för Italien, mat och smak gör att vi ständigt är på jakt efter det bästa. Vi testar regelbundet nya produkter, gör blindtester och jämför klassiska recept med uppdaterade varianter för att konstant förbättra oss. Innan pandemin reste vi till Italien flera gånger om året, och längtar nu tills vi kan återvända. Där fick bland annat våra kökschefer delta i kurser och workshops tillsammans med våra samarbetspartners. Detta bidrar både till ökad kunskap och stolthet som vi värderar mycket högt i våra kök – för det är det som gör grunden till riktigt bra mat.

Fler inlägg