Vem är vi? Historien om Olivia

... närmare italien kommer du inte

2006 öppnade den första Olivia-restaurangen på Aker Brygge i Oslo. Men våran historia går ännu lite längre tillbaka i tid; till då Anne Koppang, Gry Holm och Kristin Gjelseth, eller «de tre damerna» som vi gillar att kalla dem, önskade sig en italienare i familjen - gärna en moster Olivia från Piemonte.

Och sedan ingen av dem hade en italiensk familj från förr så kom de på att det näst bästa var att öppna en italiensk restaurang... som sedan visade sig att det skulle bli exakt det dom önskade sig från första början: en italiensk familj.

Sedan 2006 har det hänt mycket spännande inom Olivia. Vi har öppnat fler restauranger i Oslo, Trondheim, Bergen och Stavanger.

2018 öppnade Olivia Avenyn i Götebrog som är den första utanför Norge. Två år efter Olivia Medborgarhuset i Stockholm. Och resan fortsätter.

Alla våra restauranger har distinkt karaktär och unika egenskaper, inspirerade av våra favoritstäder i Italien; Rom, Neapel, Venedig, Milano, Portofino, Florens, Palermo, Parma och Bologna.

Men oavsett vart du besöker oss ska upplevelsen vara den samma: autentisk italiensk mat i mysig miljö, med levande ljus och eldstäder. Med imöteskommande och kunskapsrik serveringspersonal och kockar med en tydlig gemensam vision: att servera den bästa pizzan utanför italien.

Vårt Italien

Passionen för Italien är själva drivkraften i Olivia. Vi reser regelbundet för att lära oss, utvecklas och bli inspirerade. Vi tycker det är extra kul att kunna dela våra upplevelser med er, våra gäster, som delar vår kärlek till Italien. Genom att dela bilder och filmer från våra resor så hoppas vi att det kan ge er en bra upplevelse också utanför våra restauranger – att vi kan ge en liten bit av Italien igenom våra ögon.

Presentkort Ge bort en italiensk upplevelse

Goda mat- och vinupplevelser är trevliga att ge och trevliga att få.

Jobba hos oss?

Delar du vår passion för italiensk mat- och vinkultur? Ta en titt på vår karriärsida för att läsa mer om hur vi arbetar på Olivia.