Vilka är vi? Historien om Olivia

... så nära Italien du kan komma

2006 öppnade den första Olivia-restaurangen på Aker Brygge i Oslo, men vår historia går ytterligare några år tillbaka i tiden...

Anne Koppang, Gry Holm och Kristin Gjelseth, eller «de tre damerna» som vi gillar att kalla dem, önskade sig en italienare i familjen - gärna en moster Olivia från Piemonte. Eftersom ingen av dem hade italiensk släkt kom de fram till att det näst bästa vore att öppna en italiensk restaurang. Sagt och gjort; restaurangen öppnades, och visade sig komma att bli precis vad de önskat sig från början: en italiensk familj.

Sedan 2006 har det hänt mycket spännande inom Olivia. Vi har öppnat fler restauranger i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger och Lillestrøm. 2018 öppnade Olivia Avenyn i Göteborg som är den första utanför Norge. Två år efter kom Olivia Medborgarhuset i Stockholm – och resan fortsätter.

Alla våra restauranger har distinkt karaktär och unika egenskaper, inspirerade av våra favoritstäder i Italien: Rom, Neapel, Venedig, Milano, Portofino, Florens, Palermo, Parma och Bologna.

Trots detta är vissa delar av upplevelsen samma oavsett var du besöker oss: autentisk italiensk mat i mysig miljö, med levande ljus och eldstäder. Välkomnande, kunnig serveringspersonal och kockar med en tydlig gemensam vision: att ge dig en minnesvärd restaurangupplevelse som tar dig så nära Italien du kan komma.

Kockar lagar mat

Vårt Italien

Passionen för Italien är själva drivkraften i Olivia. Vi reser regelbundet för att lära oss, utvecklas och bli inspirerade. Vi tycker det är extra kul att kunna dela våra upplevelser med er, våra gäster, som delar vår kärlek till Italien. Genom att dela bilder och filmer från våra resor så hoppas vi att det kan ge er en bra upplevelse också utanför våra restauranger – att vi kan ge en liten bit av Italien genom våra ögon.

Presentkort Ge bort en italiensk upplevelse

Goda mat- och vinupplevelser är trevliga att ge och trevliga att få. Ett presentkort från Olivia är den perfekta gåvan.

Jobba hos oss?

Delar du vår passion för italiensk mat- och vinkultur? Ta en titt på vår karriärsida för att läsa mer om hur vi arbetar på Olivia.