Bli en del av Olivia-teamet

GPTW-sertifisert-Sverige-22-23

Är Olivia en plats för dig?

Olivia har öppnat många framgångsrika restauranger de senaste åren. Vi känner stor glädje i att kunna erbjuda jobb till så många människor från mer än 50 nationaliteter, i en Great Place to Work-certifierad arbetsmiljö.

På Olivia bryr vi oss egentligen inte så mycket om vad du har gjort tidigare, men vi bryr oss om vad du har inom dig; vad du har för inställning och värderingar. Men har du erfarenhet från ett jobb/en hobby med högt tempo är det självklart en fördel om du vill jobba i serveringen. Även i köket är det högt tempo, och här ser vi efter kockar med erfarenhet av det italienska köket.

Olivia grundades ur en genuin kärlek till Italien och det italienska köket, med fokus på autentiska råvaror och glädjen av att dela en måltid med vänner och familj. Därför är det viktigt att du har ett intresse för att lära mer om italiensk mat- och vinkultur. Kunskapen får du genom att delta i våra många kurser och genom vår digitala läroplattform. Det är viktigt för oss att du är intresserad och tar ansvar för egen inlärning och utveckling. Vi ger stöd till de som önskar att utbilda sig till sommelier och har årliga master chef-tävlingar för kockarna.

På Olivia är vi inte rädda för att ge ledarroller till unga människor, och många bygger både cv och karriär här hos oss. De allra flesta i översta ledningen har jobbat sig upp genom Olivia. Vi växer fortfarande och ser ständigt efter nya medarbetare. Håll koll på våra lediga tjänster här.

Lediga tjänster

Vi har för tillfället inga lediga tjänster.

Våra kärnvärderingar

Våra värderingar kännetecknar vad vi letar efter hos nya medarbetare, sättet vi jobbar på och hur vi önskar att våra gäster ska uppfatta oss. Vi använder dessa värderingar aktivt, så för att trivas hos oss är det avgörande att du känner igen dig i dessa. Det är lika viktigt för oss att du är en god kollega som att du möter våra gäster med ett leende. Maten vi serverar ska lagas med genuin kärlek till det italienska köket. Vi vill att Olivia ska vara ett trivsamt ställe att vara på, både som medarbetare och gäst.

Proaktiv

Initiativrik, tillmötesgående, intresserad och lösningsorienterad. Vi ska utmana oss själva och sträcka oss lite längre i alla sammanhang

Informell

Låg tröskel, vänlig och leende. Vi är informella och gästvänliga, vi uppträder gärna spontant och är inte rädda för att bjuda på oss själva

Passionerad

Nytänkande, engagerad, kunskapssökande, charmerande och med glimten i ögat. En äkta italiano med kärlek till Italien

Professionell

Ansvarsfull, alltid med gästen i fokus. Kvalitetsmedveten, organiserad och trovärdig. Med kunskap om italiensk mat- och vinkultur

Hur är det att jobba på Olivia?

Få ledarerfarenhet med Olivia

På Olivia är vi väldigt stolta över att satsa på internrekrytering och utveckling av våra egna medarbetare. Det har varit så framgångsrikt att över 90% av alla våra ledare har klättrat på karriärstegen inom Olivia. Med andra ord: någon som börjat som servitör eller servitris har kunnat utvecklas till rollen som upplärningsansvarig, hovmästare och kanske hela vägen upp till restaurangchef eller driftchef. I köket kan man ha startat som medarbetare i preppköket eller disken och sedan gått hela vägen till att bli kökschef. Vi tycker att det är otroligt kul att ha så många kollegor med passion och ambition, som driver Olivia vidare och bidrar till en Great Place to Work-certifierad arbetskultur.

Sommelierutbildning

Inom Olivia finns det mycket kärlek och intresse för den italienska mat- och vinkulturen, och genom åren har vi haft flera kollegor som önskat att utbilda sig till sommelier.

Vi är väldigt stolta över att ha så många engagerade och motiverade människor som arbetar med oss ​​och inget gör oss lyckligare än när vi ser anställda dela sina kunskaper med gästerna.

Möt vår CEO, Fredrik!

Vi satte oss ned med vår CEO, Fredrik Remmen, för ett samtal om karriär och hans resa från köksbiträde i Italien till högsta chefsposition inom restaurangbranschen. Kanske kan hans berättelse inspirera andra i starten av sina karriärer? Som 22-åring tog Fredrik yrkescertifikat i Norge som kock. Med öppet sinne och stor lust att lära sig mer valde han att resa till Italien, trots att många i hans omgivning valt Frankrike. Efter att ha läst på om det italienska köket satte han kurs mot Toscana, utan att känna någon och utan någon större kunskap om språket... Läs hela historien här.