Våra restauranger Vart går resan?

Avenyn

Olivia-familjens första restaurang i Sverige slog upp dörrarna i december 2018, och är belägen mitt i centrala Göteborg på en anrik adress: Kungsportsavenyen 1. Lokalerna har anor från 1800-talet, och vi har sett till att bevara de gamla takvalven, murväggarna och känslan av att befinna sig i en labyrint. Runtom i restaurangen finns eldstäder och levande ljus, medan vinterträdgårdarna och uteserveringen ger en härlig utsikt över Avenyn och stadens puls. Här vill vi bjuda på en äkta italiensk upplevelse med en blinkning till Neapel, oavsett om du är här på dagens lunch, en 3-rättersmiddag eller bara ett glas vin.

Medborgarhuset

Den andra Olivia-restaurangen i Sverige är belägen vid Medborgarplatsen i Stockholm. År 2020 hittade vi hem i det ombyggda Medborgarhuset, och till hösten stod vi redo att öppna upp dörrarna i det som tidigare var Medborgarhusets bibliotek. Även här hittar du våra karaktäristiska eldstäder, levande ljus, och vackra olivträd, som i kombination med det öppna köket och den avslappnade stämningen lägger grunden för en intim och smakfull italiensk upplevelse.

Restaurangen är inspirerad av staden Parma, som ligger i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Parma är känt för sina rika gastronomiska traditioner och fantastiska råvaror.