Medborgarhuset
Olivia Medborgarhuset
Välkommen till Olivia Medborgarhuset! Vår lilla pärla på Södermalm bjuder in till en intim smakupplevelse med en blinkning till Parma i norra Italien. Buon appetito!
Parma
Ciao Parma!
Det italienska köket är fullt av underbara råvaror och smakrika rätter. Varje region har sina specialiteter och traditioner som de är extra stolta över, precis som vi är stolta över våra olika restauranger. På Olivia Medborgarhuset inspireras vi av fantastiska Parma. Buon viaggio!
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Boka bord på
Olivia Medborgarhuset

Välkommen till oss på Olivia Medborgarhuset!

VIKTIG INFORMATION INNAN DU BOKAR BORD

Här kan du enkelt boka bord för 1-14 personer. Är ni fler än 14 i sällskapet ber vi er ta kontakt med oss via mail på medborgarhuset@oliviarestauranger.se.

Vi tar inte tar emot bokningar på vår uteservering. Borden där är endast för drop-in.

Hittar du inget bord vid önskad tidpunkt? Ingen fara! Ta en sväng förbi restaurangen så hjälper vi dig, vi har nästan alltid plats för gäster på drop-in.

Benvenuti!

Öppetider

Köket stänger 30 min innan restaurangen.

måndag

11:30 - 22:30

tisdag

11:30 - 22:30

onsdag

11:30 - 23:00

torsdag

11:30 - 23:00

fredag

11:30 - 23:00

lördag

12:00 - 23:00

söndag

13:00 - 21:30

måndag

11:30 - 22:30

tisdag

11:30 - 22:30

onsdag

11:30 - 23:00

torsdag

11:30 - 23:00

fredag

11:30 - 23:00

lördag

12:00 - 23:00

söndag

13:00 - 21:30

Ytterligare information

Vi kommer inte att servera vår lunchmeny mellan 21.06 – 11.08. Vi har vår vanliga a la carte-meny tillgänglig hela dagen, välkommen!
We will not be serving our lunch menu between 21.06 – 11.08. We have our regular a la carte menu available the whole day, welcome!

Olivia Medborgarhuset

Den andra medlemmen i svenska Olivia-familjen är vår restaurang på Medborgarplatsen i Stockholm. I hjärtat av Södermalm hittade vi hem i det som tidigare var Medborgarhusets bibliotek.

Vår mysiga restaurang på söder bjuder in till en intim, italiensk upplevelse i en lokal inspirerad av staden Parma, som är belägen i den norditalienska regionen Emilia-Romagna. Parma är hemstad till flera välkända råvaror såsom parmigiano reggiano och prosciutto di parma, som du självklart kommer hitta i flera av våra rätter på menyn.

Avnjut en härlig italiensk middag eller lunch i avslappnad miljö bland olivträd, eldstäder och levande ljus, antingen inne i restaurangen eller på vår fina uteservering. Du som bara vill ta ett glas i baren är givetvis lika välkommen.

Vi erbjuder en informell och härlig atmosfär som smittar av sig på allt vi gör och dessutom passar perfekt in på Södermalm. Ett utbud av italiensk öl, rykande varm pizza, italienska viner och delikatesser väntar på att bli serverade till er!

Parma Italien ikon

Menú del Pranzo - lunchmeny

På vardagar serverar vi dagens lunch i restaurangen från 11:30 till 14:30.

Vårt italienska kök

Med fokus på de bästa italienska råvarorna serverar vi pizza, pasta och andra italienska klassiker – allt lagat från grunden och med kärlek i vårt kök. Tunn, stenugnsbakad pizza, krämiga pastarätter och italiensk antipasti finns på samtliga menyer i Olivia-familjen. Dessutom kan du välja mellan kött- och fiskrätter serverade på italienskt vis. Restaurangerna har öppna kök så att du kan se pizzabagarna i full action vid stenugnen.

Aperitivo all'Italiana

I Italien samlas nära och kära för aperitivo, vilket helt enkelt betyder en drink före maten. Det här är bara en av de många saker vi älskar med den italienska kulturen och som vi tar med oss till Olivia. På vår meny hittar du en härlig blandning av tidlösa klassiker och spännande egenkomponerade cocktails och mocktails som passar utmärkt både före och efter måltiden. Cin cin!

KONTAKTA OSS

Medborgarplatsen 4

118 26 Stockholm

Beställ mat hem till dörren

Ibland är det bäst att beställa måltiden till dörren. Kolla om vi levererar till dig!