Italiensk mat när den är som bäst

Cacio e pepe

7–10 mars, 14–17 mars

Du kanske har hört talas om den populära pastarätten cacio e pepe? Rätten härstammar från antikens Rom och sägs vara en av de äldsta i det italienska köket. Denna klassiker går fortfarande att hitta över hela Rom och en storfavorit hos många. För att laga cacio e pepe behövs en hel del ost – därför använder vi oss av hela Parmigiano Reggiano-hjul från Parma. Själva rätten är ganska okomplicerad; en krämig pasta med parmesan och nymalen peppar. Enkelt, men väldigt gott när det görs med råvaror av högsta kvalitet!

Den 7–10 mars samt 14–17 mars från bjuder vi in till en extra speciell pastaupplevelse på Olivia Avenyn och Olivia Medborgarhuset; då står våra kockar ute i restaurangerna och lagar rätten direkt från parmesanhjulen från kl 16.00. Benvenuto e buon appetito!