Med fokus på råvarokvalitet

Bra råvarokvalitet är helt avgörande i det italienska köket och är självklart något vi brinner för på Olivia. Vi importerar alla de italienska ingredienserna vi använder igenom vårt egna importsällskap, och reser ofta till Italien för att hitta de bästa leverantörerna.

Det vill säga leverantörer och producenter av ostar, salamis, skinkor, olivoljor, pizzamjöl, konserver, oliver och andra varor vi behöver för att laga Olivia-rätterna som har blivit favoriter hos många. Förutom välkända italienska råvaror som prosciutto di parma och parmigiano reggiano tar vi in över 50 andra italienska produkter från olika leverantörer som vår Henriette, chef för Olivia Import, har byggt upp ett bra förhållande till över en lång tid.

Vår passion för Italien, mat och smak gör att vi alltid letar efter det bästa. Vi smakar regelbundet på nya produkter, gör blindtester och jämför med vad vi redan har för att ständigt förbättra oss. Vi reser till Italien flera gånger om året; bland annat med våra  kökschefer, som deltar i kurser och workshops med flera av dem vi sammarbetar med. Detta ger oss ett ägarskap och en stolthet som är mycket viktig att ha med in i köket – för det är det som gör riktigt bra mat.

Flere innlegg